2014. aug 10.

ART AKTÍV SZABADISKOLA 10. nap 2014. június 27.

írta: Vitko
ART AKTÍV SZABADISKOLA  10. nap 2014. június 27.

JÁTÉK NAP

Családos játék-munkaforma, közös kép (társasjátéktábla), társasjátékbábok, szabálykártyák tervezése, rajzolása, színezése, festése

10 kicsi.jpg

9-9.15-ig

Az utolsó napot is egy  teljes egészében egy nagy közös komplex feladatnak szántuk. Ezen a napon is Dr. Czövek Andrea volt vendégünk, aki a napot szervezte, tervezte.  A Vitkovics Ház hátsó udvarán gyűlt össze a társaság. Először elhangzottak az instrukciók, majd egy kalapból mindenki húzott egy lapocskát, amelyen egy ábra volt ( vakondok/élet a föld alatt, álmos napocska/éjszakai állatok és teknős/élet a görög tengerparton). A kihúzott jelnek megfelelően mindenkinek meg kellett találnia a csoportját.

Három vegyes életkorú „család” állt így össze.

9.15-9.25-ig

Az összeállt csoportok feladata az volt, hogy készítsenek egy társasjátékot. Minden csoport megkapta az instrukciókat, a lapon szerepelt a játék témája, és szerencsekártya szövegek. A csoportokba kiosztott instrukció szerint meg kellett tervezni a társasjátékot (meghatározni mi legyen a start és a cél, milyen szimbólum jelölje a meglepetéskártyát, milyen mezők szerepeljenek még a játékban, megtervezni a játék tábláját). Először ceruza vázlat készült.

9.25-10.30-ig Szünet, játék

11-12-ig

Elkezdődött a társasjáték megvalósítása a tervek alapján. A megvalósításhoz is kaptak szempontokat a gyerekek (csoport alakítás a feladatok megosztása érdekében, készítsenek a játék témájához illő bábukat, készítsék el a meglepetéskártyákat, fessék meg a játék tábláját.)

13-15-ig

Ebéd után folytatódott a játék elkészítése az instrukciók szerint. Már készítés közben látszódott, hogy milyen különböző módon képzelhető el egy közös munka szervezése, milyen különböző módon gondolkodnak a témákról, és azok megjelenítéséről a gyerekek.

15-15.30-ig

A játékok bemutatása, a  játékok kipróbálása. A nap végén megnézték egymás munkáját, és ki is lehetett próbálni a játékokat. Működött! Nem  csak szép, esztétikus, jól komponált képek, kártyák születtek, de kiderült, hogy használható a gyakorlatban is. Úgy gondoljuk ezen a szép utolsó napon keresztül, jó emlékkel távoztak a szabadiskolából a fiatalok.

15.30-16-ig

Elérkezett az elpakolás, búcsúzás ideje. A nem kiállításon szereplő munkákat hazavihették a fiatalok, és megegyeztünk, hogy a kiállított munkákért is kiállítás bontás után visszajöhetnek.

 

Szólj hozzá

nyár festés képalkotás alkotótábor szabadiskola akvarell technika festészeti technikák akril festés közös kép festése társas játék tervezés készítés