2014. aug 10.

ART AKTÍV SZABADISKOLA 9. nap 2014. június 26.

írta: Vitko
ART AKTÍV SZABADISKOLA  9. nap 2014. június 26.

KIÁLLÍTÓ NAP

Teregetés, paszpartuzás, papírmozaik készítés, közös kép festése, kiállítás építés, kiállítás megnyitó 

9 kicsi.jpg

9-12-ig (szünetekkel)

A nap első feladata volt a gyerekek számára, hogy érkezésük után a saját munkáikat egy helyen terítsék ki  a termekbe, a  folyosóra. Majd forgó rendszerben dolgoztunk tovább három helyszínen.

  • Teregetés: Mindhárom csoporttal külön-külön átnéztük minden ember munkáját, külön-külön, kicsit beszéltünk az összhatásról, az elért fejlődésről, és arról, hogy ki melyik - melyik munkáját szeretné kiállítva látni. A közösen kiválasztott kiállításra szánt munkákat félre tettük.
  • Papírmozaik készítés: Az elkészített festett színes papírokból, tépéssel mozaikkészítés volt a feladat.  A tépéssel előállított papírdarabkák, érdekes széllel rendelkeznek,melyet ki lehet használni komponáláskor.
  • Közös kép festése: A két nappal korábban készített vázlatok alapján hozzá lehetett látni a közös kép festésének az udvaron. Érdekes volt látni  a nagy felületen a vázlatok megjelenését, a különböző élmények hatását, a barátságokat. Itt összehangoltan, együtt kellett működni, hogy elférjenek és mindenki megtalálja a saját helyét a nagy alkotásban.

Délután a szabadiskola csoportjai közül egy a kiállítás megvalósításával foglalkozott.  A többi csoport a saját munkák befejezésével, a közös kép festésével, vagy játékkal volt elfoglalva.

13-14-ig

Először a legnagyobbakat kértük, hogy a paszpartuzásban segítsenek. Az előre elkészített, kivágott ablakokba, megfelelő képeket illesztettünk, a fiatalok, pedig rögzítették őket a hátoldalon. A sok ügyes kéz gyorsan elkészült. Közel 60  lapot állítottunk így össze.

14-15-ig

A második körben a középső csoport tagjait kértük, hogy legyenek a segítségünkre. Az elkészült lapokat elrendeztük a termekben, a folyosón, majd a megfelelő helyekre felraktuk őket. Ők is nagyon ügyesek voltak, hamar elkészült a kiállítás.

15-16-ig

Már csak az utolsó simítások voltak hátra. Ebben mindenki kivette a részét.  Az udvaron is elrendeztük a nagy méretű képeket, körben a falak mentén. Székeket rendeztünk a színpad elé a közönség részére. A színpadra asztalt és székeket helyeztünk a megnyitóhoz. Asztalt terítettünk gyümölcslével, vízzel, pogácsával, sütivel a megnyitón résztvevőknek.

16-tól

Elérkezett az összegzés ideje. Megnyitónk kedves vendége Gryllus Dániel volt, aki két  dalt adott elő, ezzel még jobb hangulatot teremtve.

A kiállítást Herczeg István nyitotta meg. Bíztatta a gyerekeket és szüleiket a további munkára és értékelte a sok szép munkát, amely ezalatt a pár nap alatt született. A megnyitó után a vendégek szülők közelebbről megnézték az alkotásokat,és alkalom volt egy kis pogácsázás mellett az élményekről beszélgetni.

Szólj hozzá

nyár festészet festés megnyitó képalkotás alkotótábor teregetés szabadiskola akril kép festészeti technikák akril festés paszpartuzás kiállítás építés kiállítás rendezés közös kép festése